Skiss

Archive for mars, 2018

Yvonnes Trädgårdsblogg LIR – Lätt, Inspirerande, Roligt! Dagens Trädgårdsreflektion 4/3 2018

Vintern håller i sig och vad jag vet (har inte glömt att det var vinter väder den 22 feb ”Peder Katt-dagen” ), ska det vara vinter denna vecka också men sen börjar den nog ge sig :-) . Fram tills dess är det dags att beskära äppel – och päron träd, samt så lite inomhus för den som vill…

(Klicka på bilderna och de förstoras)

Fortfarande vinter i nord östra Skåne med snö och kyla - snön isolerar och skyddar all växtlighet!

Här ett päron träd som behövs beskäras - klipp bort 1/3 av vattenskotten (de små upprättväxande skotten), klipp bort alla inåtväxande skott och grenar, klipp bort alla korsväxande skott och grenar - i maj blommar det, bina pollinerar och i början av september plockar jag mogna Williams päron!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här ett äppelträd *Cox Orange' under uppbyggnad - trädet är tre år gammalt och börjar få krona, vilken jag i år klipper in försiktigt och månar om fruktknopparn. Det kommer att bli dubbelt så mycket frukt i år - i fjol blev det ett äpple!

Handeln erbjuder bra utrustning för inomhussådd. Dock funkar gammal äggkartong också om du har såjord, vatten och frö och följer fröpåsarnas såbeskrivning - du kan inte misslyckas!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag börjar med isbergssallat och paprika - om ca fyra veckor har jag fina små plantor att skola om!

I början av april sätter jag mina salladsplantor i mitt växthus, i slutet av april sår jag på friland och planterar ut isbergsplantorna. I början av juni planterar jag paprikaplantorna i växthuset - allt förhoppningsvis!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha det gott! Vi hörs!

från

Yvonnes Trädgårdsblogg LIR – Lätt, Inspirerande , Roligt