Skiss

Archive for april, 2018

Yvonnes Trädgårdsblogg LIR – Lätt, Inspirerande, Roligt! Dagens Trädgårdsreflektion 16/4 2018

Äntligen känns det som vår! April är på plats. ”Vårmånaden” mars räknar jag numer som vinterrmånad. Nu ser vi framåt och själv ser jag om min vårträdgård…

(Klicka på bilderna och de förstoras)

Lilla irisen är här - förökar sig stadigt från år till år!

Blåsippa ,Hepatica nobilis, kan vara svår att etablera. Planteras grunt gärna intill en varm kalkad vägg - så blå, så efterlängtad!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Försådd i kallväxthuset har börjat så smått - först ut är grönkål, luktärtor, purjolök, kålrabbi, rädisor, dill och plocksallat!

Nu är det också tid för direktsådd i odlingslådor. Lådorna med jordgubbar får kompostjord och kogödsel. Lådorna för direktsådd - på med kompost, löv, kogödsel och planteringsjord överst - sen sådd med plocksallat och spent!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lavendeln är inte för sen att klippa ner - klipp den ända ner till marken och till blomningen har du en tät och kompakt lavendel!

I juli blommar lavendeln - tät och kompakt tack vare klippning ända ner till marken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fjärilsbusken Buddleja alternifolia beskär du först i maj - när du ser de första utslagna bladen klipper du bort allt som är torrt och dött på din fjärilsbuske!

Här skimmia med massor av blomknoppar men ack så gul - näringsbrist. Gödslas, likt alla surjordsväxter , med rhododendronjord - eller rhododendronnäring. Görs nu i april!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack vare omsorg med ny jord, gödsel och lite ogräs plockning - prunkande odlingslådor!

Omsorg i frilanden - frodiga, friska och goda grönsaker!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha det gott! Vi hörs!

från

Yvonnes Trädgårdsblogg med LIR – Lätt, Inspirerande , Roligt