Skiss

Trädgårdsreflektion 9/11 2013

Höstarbetet avklarat – redskapen stallas in, sen höstfägring och stillhet. En ny säsong kan börja…

(Klicka på bilderna och de förstoras. Sätt markören på bilderna och de förstoras. )

 

 

Det är nu säsongen börjar – Välkommen att boka Trädgårdsplanering online med Trädgårdsinspiration LIR! Se mer här ovan under fliken Tjänster.

Ha det gott!

från

Yvonne och Trädgårdsinspiration LIR

2 Responses to “Trädgårdsreflektion 9/11 2013”

 1. november 15th, 2013 at 04:40

  Frida says:

  Länge sedan jag kikade in här. Allt bra med dig? Du verkar ha fullt upp. Underbart! På min skola är även där höstbruk och vinterförberedelser i full gång. Under hösten har gräsmattor reparerats, komposter byggts, växthus städats, odlingsbäddar gödslats och grävts, vitlök satts och andra grödor såtts, annuella växter ryckts upp och hamnat på komposten… listan kan göras lång. Nästa vecka väntar ett stort prov i botanik vilket jag finner svårt då vi har en bok som är skriven för universitetsnivå, men det kommer säkert att gå fint ändå. Fredagen och lördagen ska sedan tillbringas hemma i Skåne då jag ska till julmarknaden på Hässleholmsgården för att stå med mina föräldrar och sälja deras nya bok. Även söndagen fylls med julmarknad men vid Tjolöholms slott. Ska sjunga med min kör där hela dagen. Åh det är så mysigt med allt julstök som sakta börjar närma sig! Snart får stjärnor, ljusstakar och jullökar komma fram… men inte innan december.

  Kram Frida

  Måste förresten som trädgårdsstuderande fråga… ser att du har klippt ned perennerna något. Har alltid hört att man inte ska göra det då det vissna växtmaterialet fungerar som skydd under vintern. Har det egentligen någon betydelse? Eller är det ett sätt att spara tid på våren, att du inte behöver klippa perennerna på våren då det är mycket annat som ska hinnas med?

 2. november 18th, 2013 at 10:25

  yvonne says:

  Hej Frida!

  Var inne på Hvilans hemsida och såg bild från min trädgård – bra! Här är också allt bara fint. Huruvida man ska klippa ner perennerna på hösten eller inte verkar vara en ständigt aktuell fråga. Någon större betydelse har det förmodligen inte här i södra Sverige med våra milda vintrar. Själv gör jag det av tre orsaker:
  - jag tycker vårarbetet går m y c k e t snabbare och blir m y c k e t roligare
  - jag tycker om att göra ett ordentligt höstarbete
  - jag tycker vinterträdgården blir vackrare med perennerna nedskurna

  Ha det gott! Vi hörs!
  från
  Yvonne och LIR

Leave a Reply