Skiss

Dagens Trädgårdsreflektion 9/5 2011

Idag har daliaknölarna blivit satta i rabatter…

Om 6 – 7 veckor ska de förhoppningsvis vackert både pryda och blomma!

Ha det gott!

från

Yvonne och Trädgårdsinspiration LIR

4 Responses to “Dagens Trädgårdsreflektion 9/5 2011”

 1. maj 10th, 2011 at 09:08

  Frida says:

  Åh är det dags att få ner dem i jorden nu? Ha inte vågat än då de är så känsliga för frost. Till helgen får de ner i jorden då :)
  Ha det bra!
  /Frida

 2. maj 11th, 2011 at 05:10

  Yvonne Trädgårdsinspiration LIR says:

  Hej Frida!
  Ja, daliorna är väldigt frostkänsliga men jag tänker att nu har det frusit färdigt för i vår. Nästa och sista frostknäpp kommer kanske i början av juni, de så att säga ”järnnätterna”. Då är det på sin plats att täcka daliorna – sen kan de börja blomma!

  Ha det gott!
  från
  Yvonne och Trädgårdsinspiration LIR

 3. maj 14th, 2011 at 06:25

  Frida says:

  Sv: Tack för din fina feedback. Blir så glad. Håller med dig om att många bloggar är för intensivt privata. Sådana bloggar brukar jag också tröttna på. Själv försöker jag få min blogg personlig, inte privat. Bloggar man mer om sin vardag så får man ganska många fler läsare. Det är dock mina skolarbeten, inredning och trädgård som skall ligga i fokus.

  Gällande ekollonvasen… visst är den fin. Älskar den! En så enkel idé men så bra. Är väldigt tveksam på om du kan finna en sådan secondhand, men du kanske kan hitta en fin flaska som säkerligen fungerar lika bra :)

  Du som är så trädgårdskunnig… jag har lagt ut några bilder på min blogg på en paprika- eller chiliplanta. Hur ser man skillnad på dem innan de fått sina frukter?

 4. maj 18th, 2011 at 10:24

  Yvonne och Trädgårdsinspiration LIR says:

  Hej Frida!

  På sommarmarknadernas loppisstånd kanske den lilla glasflaska dyker upp. Jag ska hålla ögonen öppna.

  Jag såg dina fina bilder på chilie och paprika. Skillnaden mellan dessa är inte stor, så till vida att paprika och chilie är samma art dvs samma växt. Vissa chiliesorter har något smalare blad än paprika sorterna. Detta är den enda ledtråden jag kan ge dig. För övrigt är det bara att vänta på frukterna och då kan du säkerställa vad som är vad.
  Tack för ditt generösa omdöme, ”så trädgårdskunnig” – det värmer!

  Ha det gott!
  från
  Yvonne och LIR

Leave a Reply