Skiss

Trädgårdsinspiration 25/1 2016, Yvonnes Trädgårdsblogg LIR – Lätt, Inspirerande, Roligt

(Klicka på bilderna och de förstoras)

Nu är det tid att börja beskära pelargonerna - klipp långt ner, lägg snittet ovanför utåt växande skott. Dagsljuset börjar göra sig gällande - efter beskärningen försiktigt med näring/14 dag i samband med vattning. Lagom till pingst har du fina plantor!

Här kan du ser hur jag har lagt snitten - lycka till med dina pelargoner!

 

 

 

 

 

 

 

 

Så här långt verkar mina orangeriväxter/medelhavsväxter ha klarat vintern väl. De har stått svalt, +10, ljust i öster - resp söderfönster och försiktig vattning med a n i n g e n näring/14 dag. Idag blir det sockerkaka med citronsmak!

Olivträdet mår också fint - har fått samma behandling som citronträdet!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha det gott!

från

Yvonne med Trädgårdsinspiration Lätt,Inspirerande, Roligt

Sensommar 2015 - min "Macro Impatiens" Flitiga Lisa i skir blomning!

För 5 år sedan var jag i Chile. Där vågade jag nypa med några sticklingar. En klarade hemresan, ”Macro Impatiens” dvs Jätte Flitiga Lisa. Den blommar med förtjusande stora skir rosa blommor. Nya skott kommer nertill – där lägger jag snitten om några veckor!

Leave a Reply