Skiss

Dagens Trädgårdsreflektion 1/5 2012

1:a maj närmar sig sitt slut. Vilken fantastisk dag det har varit – sådden på frilanden är avklarad, solen har givit oss sommartemperatur och det växer och det växer…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha det gott Vi hörs!

från

Yvonne och Trädgårdsinspiration LIR

4 Responses to “Dagens Trädgårdsreflektion 1/5 2012”

 1. maj 7th, 2012 at 07:14

  Mait says:

  Hej Yvonne! Jag har också sått. Vad tror du om att det är frost så gott som varje natt. Påverkar det fröna och potatisen i jorden? Fruktblommen? Kram Mait

 2. maj 9th, 2012 at 07:19

  yvonne says:

  Hej Mait!

  Så länge som dina frön och din potatis inte har grott är de skyddade från markfrosten. När de väl har grott och börjar visa sina små hjärtblad och groddar bör du täcka dem vid nattfrost/markfrost. Då duger tidningspapper gott. Fruktträdens blommor är desto mer oskyddade mot frosten och det är svårt att göra något åt det, tyvärr. Vi håller tummarna att frosten inte varit allt för hård mot dem!

  Vi hörs!
  från
  Yvonne och Trädgårdsinspiration LIR

 3. maj 9th, 2012 at 07:26

  Frida says:

  Oj så grönt och fint det blivit även i lilla Sverige! Kommer bli en chock att komma hem till Sverige om tre veckor. Är ju i England nu och här ligger våren några veckor före. Tack och lov har det bara regnat ett fåtal dagar så man får väl säga att vi haft tur med vädret :)

  Vet inte om jag nämnde det för dig men väldigt många som sett mitt projektarbete har kommit till mig och berömt även din del av projektet och tyckt att det varit fantastiskt att du lagt ned så mycket tid på att se på mitt arbete och skriva kommentarer. Någon skrev även ned dina kontaktuppgifter. Kan inte annat än instämma; du har varit fantastisk och verkligen hjälpt mig. Kan inte säga det nog. Tack! Nu får vi hoppas att någon hör av sig till dig så du får bli gästföreläsare eller göra något annat roligt uppdrag :) Mååååånga kramar till dig
  /Frida

 4. maj 15th, 2012 at 03:52

  yvonne says:

  Bästa Frida!

  Ja, här på hemmaplan har det verkligen grönskat – alla lövträd är nu utslagna. Boken är som skirast och just nu ”det vackraste som finns”.

  Åter igen, jag blir så glad när jag hör att du haft nytta av mitt ”mentorskap”. Det gläder mig också att höra att även andra på din utbildning uppskattar detta. Jag har trivts med uppgiften och inte minst – samarbetet med dig, Frida, och dina utomordentliga insatser med ditt projektarbete.

  Ett uppdrag i form av en gästföreläsning på Hvilans trädgårdsutbildning ser jag fram emot – jag är redo!

  Jag följer dig på din blogg – ha fortsatt fina dagar i England!
  Vi hörs!

  från
  Yvonne och LIR

Leave a Reply